twee maanden in spanning…

1 november 2016 stuurde ik een voorzichtige mail en vandaag (9 januari 2017) gebeurde het; ik mocht Manu Keirse ontmoeten, om met hem over uitvaartlego te spreken.
Sinds vorige week ben ik toch een beetje zenuwachtig aan het raken over deze ontmoeting.  Waar ik normaal toch redelijk mijn ‘cool’ weet te bewaken, ben ik voor de ontmoeting met dit icoon op rouwgebied toch gespannen.

Wanneer ik aanbel, opent Manu de deur. We nemen plaats in de spreekkamer voor zijn kantoorruimte aan huis. Wat een geweldige man om mee te mogen spreken. Manu heeft een enorm fijne uitstraling en spreekt alsof we elkaar al jaren kennen.

Ik liet hem het uitvaartlego zien. Een prachtige zin volgde: “Dit is een mooi goed. Volwassenen storten zich op hun werk als zij rouwen. Dat doen kinderen ook. Hun werk is spelen. Er moet dus veel gespeeld worden”. Het beviel Manu dat lego actie uitlokt en die actie is nodig om tot rouwverwerking te komen. Er zit niet voor niets het woord werk in verwerking.

Ik moest me met twee handen vasthouden aan mijn stoel, zo trots was ik toen Manu mij deze lovende worden toestak.

“Ouders vergeten dat rouwen geen spelletje is […] Als er iets gruwelijks gebeurt, dekken we het toe.” Uitvaartlego is geen spelletje, zoals ik ook tijdens het interview met Radio 1 pasgeleden uitlegde.
Het was geweldig om te merken dat Manu en ik zodanig op één lijn zitten.

Ook de internationale samenwerking met MentalForce waarin uitvaartlego een prominente rol gaat krijgen (hierover volgt in een later stadium informatie) werd door hem goed ontvangen. Dusdanig goed, dat hij zijn naam aan dit project wil verbinden en wil meewerken aan de ontwikkeling van ons project.

Dus, wil jij een (eerste) indruk opdoen met het werken met uitvaartlego? Of heb je al ervaring in werken met rouwende kinderen of zelfs al uitvaartlego gekocht?
Er komt een training aan voor het werken met uitvaartlego. Daarin worden er twee varianten aangeboden; 1 training voor mensen mét – en 1 voor mensen zonder ervaring in de rouw.
Het streven voor deze training is februari/maart 2017.

Wil je hierover op de hoogte worden gehouden?

Meld je dan hier aan.