stukje voor stukje..

Al maanden ben ik aan het puzzelen. Een vriendin gevraagd om tekeningen te maken, iemand gevonden die op hout kan printen en de grootste uitdaging; hoe laat ik figuurtjes uit dat hout snijden/zagen/branden?
Doel: een ouderwetse noppenpuzzel!
De eerste is af, ongeveer een half jaar nadat ik mijn puzzeltocht begon. Alleen het uitzagen gaat nog niet zoals ik zou willen; maar goed, met mijn figuurzaag gaat het voor nu prima. Dan maar stuk voor stuk ieder figuurtje zelf uitzagen.
En dat wens ik jou ook toe!
Dat je een manier ontdekt die past bij jou, en dat je – ook al is je pad nog niet 100% duidelijk – wel alvast stappen kunt gaan zetten. Dat je alvast eens praat met een rouwend kind, eens nadenkt over hoe je een ouder kunt benaderenJe hebt wellicht een boekje of een kleurplaat gekocht om aan te kunnen bieden. En je bent, net als ik met mijn figuurzaag, trots op ieder stapje dat je zet.

Zo is het met mijn noppenpuzzel ook; hij wordt nog beter. maar voor nu ben ik tevreden. Ik ben me bewust dat hij beter kan (lasersnijden is nu eenmaal mooier dan zelf figuurzagen). En als de tijd rijp is, zet ik een volgende stap. Ik ben me al volop aan het oriënteren op die volgende stap. En jij? Blijf je stilstaan bij dat ene boekje? Of wordt het voor jou ook tijd om door te ontwikkelen?
Als dat laatste voor jou van toepassing is, als je niet tot in lengte der dagen wilt blijven figuurzagen, dan kan ik je verder helpen!