KISS

Eergister werd ik gebeld door een vriend van me. Hij had twee VIP-kaarten voor KISS in Ahoy Rotterdam. Owh, en 2 backstage passen voor de ‘meet and greet’. Er zijn vervelendere dagen in de week.
Dus uiteraard was ik gisteravond in Ahoy.

Ik ga je niet teveel vertellen over hoe het was, maar die oude mannen (de oudste, zanger Gene Simmons, is ondertussen 68 en gitarist Paul Stanley is met 57 toch ook geen ‘broekie’ meer) speelden de zaal plat!

Mooi ook om te zien hoe het publiek verschilde. Er liepen mensen met geschminkte gezichten en volledig in KISS-outfit, maar ook gezinnen die met kinderen naar dit concert gekomen waren.
En die kinderen, daar wil ik iets over delen met jullie.

Geen idee of je het goed kan zien op bovenstaande foto, maar tijdens het concert werd er een meisje uit het publiek op het podium gehaald. Ik schat haar een jaar of 7. En daar stond ze, op het podium… mee te spelen met eerder genoemde Paul Stanley. Jazeker, ze stond op zijn gitaar te spelen, tijdens het concert! Bijzonder gezicht? NOU EN OF!
En tegelijkertijd stond ik me te bedenken, dat het niet alleen bijzonder is dat dit meisje daar mocht staan en mocht meedoen; ik bedacht me ook dat het gek is, dat veel mensen het nog steeds een goed idee vinden om haar niet mee te laten doen aan een uitvaart. Terwijl de overeenkomsten groter zijn dan dat je in eerste instantie zou denken. Een speciale bijeenkomst voor een man van dezelfde leeftijd (68 is een redelijke leeftijd voor een opa toch?), met andere bezoekers, met muziek… Goed, ik ben direct met je eens dat de gemiddelde uitvaart onder andere een andere zaal, een andere bezoekersdichtheid en een andere geluidsinstallatie heeft. Toch is het bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die hun kind niet mee willen nemen naar een uitvaart.

Hoe denk jij over het meenemen van een kind naar de uitvaart? 

En heb je al eens nagedacht over hoe je hem voorbereid op wat hij kan verwachten tijdens die uitvaart?

Vrijdag 2 juni geef ik daar alle tips over! 
EN…. alleen deze keer nog voor 175 euro.
Daarvoor krijg je een dag training, lunch, koffie en thee, een werkboek en schrijfgerei!