21 juli 2017

coaches & therapeuten

Wie ben jij?

Ben jij die coach/therapeut die 100% gaat voor zijn cliënt?  Dan weet jij dat een uitstekende ondersteuning na overlijden van een door jouw coach geliefd iemand HET verschil maakt in het rouwproces. Maar kun jij ook iets doen voor de kinderen die betrokken zijn bij een afscheid? Wat heb jij deze kwetsbare groep te bieden? Weet jij wat het verschil maakt voor een kind om met minder kans op een trauma deze periode door te komen? De dood is voor veel mensen nog een lastig onderwerp. Wanneer kinderen niet op de juiste manier betrokken en begeleid worden, kan de schade groot zijn.

Herken je dit?

  • Je ontmoet regelmatig volwassenen die het lastig vinden hoe en vanaf welke leeftijd ze kinderen betrekken bij de uitvaart.
  • Je wilt er iets aan doen dat volwassenen kinderen een verkeerd beeld voorhouden van wat de dood inhoudt
  • Je ziet ouders worstelen met hun eigen verdriet, terwijl ze er ook voor hun kind willen zijn
  • Je hebt de overtuiging dat als kinderen op de juiste manier betrokken worden bij de uitvaart, zij op een natuurlijke en niet-traumatische manier kennismaken met de dood (waardoor de kans op rouwcomplicaties afneemt).
  • Je hebt kennis en middelen in huis om kinderen voor te bereiden op afscheid of om met hen het afscheid na te spelen, maar je mist dat ENE…

Hoe zou het zijn….

Wanneer je bij kunt dragen aan een gezonde rouwverwerking en de kans op trauma kunt minimaliseren.

Als je naast al je kennis en materiaal een extra visuele toevoeging krijgt waarmee je kinderen kunt ondersteunen

Wat voor gevoel zou het je geven als je dit voor de ouders van het kind kunt doen?

Houden dit soort zaken jou als coach/therapeut bezig? Ben jij toe aan écht anders zijn, in plaats van meer van hetzelfde bieden? Wat ga jij doen om dat voor elkaar te boksen?