antwoord!

Antwoord me!

Nu Rouw& wat bekender begint te worden, beginnen ook de vragen toe te nemen over wat ik doe.

Daarom wordt het volgens mij tijd om de vaakst gestelde vragen te behandelen.

 • Wat houdt de term rouwpedagoog in?
  Rouwpedagoog is een door mij bedachte term. Ik heb pedagogiek gestudeerd (pedagogiek is de studie van de manier waarop volwassenen jeugdigen grootbrengen) en heb me daarbij gespecialiseerd in rouw.
  Kort gezegd houdt dit in dat ik veel van kinderen én van rouw weet, en ook nog begrijp hoe die twee onderwerpen met elkaar gecombineerd kunnen worden.
 • Wat heb ik daaraan?
  Er zijn waarschijnlijk momenten in je (professionele) leven waarop je met rouwende kinderen in contact komt en niet zo goed weet hoe je met hen om dient te gaan. Op die momenten bereid ik je voor.
 • Is dat met echt L**o?
  Ja, een deel van het uitvaartspeelgoed wordt gemaakt van dat bekende Deense plastic speelgoed. Ik mag alleen van hen de naam L**o niet gebruiken om uit te leggen, waar dat speelgoed van gemaakt is. Je zult echter op ieder blokje de merknaam tegen komen.
 • Als je speelgoed maak, zit je zeker hele dagen te spelen?
  Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Er zijn zeker momenten waarop ik me omring met dat bekende speelgoed, omdat ik bezig ben met het uitdenken van een nieuw product in de lijn.
  Anderzijds voelt mijn werk soms als ‘spelen’, omdat ik met veel plezier dit werk doe.
  Het is echter niet zo, dat ik niets anders doe dan spelen.
 • Word je er niet verdrietig van?
  Nee. Er zijn heus verhalen die me raken, maar echt verdrietig word ik er niet van. Dat heeft te maken met het feit dat ik goed kan afsluiten van wie het verdriet is (en dat verdriet hoort meestal niet bij mij), maar ook omdat ik vooral met professionals werk die rouwende kinderen tegenkomen.
 • Is dat dan je baan, dat rouwpedagoog?
  Steeds meer wordt het antwoord hier JA op. Ik ben op dit moment ook nog in loondienst, omdat mijn bedrijf nog niet groot genoeg is om van te bestaan, maar mijn rouwpedagogiek wordt steeds bekender.
 • Kan ik korting krijgen?
  Nee, sorry. Omdat mijn bedrijf opstartend is en de marges klein zijn, kan ik geen korting geven. HEEL soms wijk ik hier vanaf, omdat ik een bepaald initiatief zo mooi vind, dat ik iets met korting verkoop of zelfs weggeef. Dat betaal dan dus uit eigen zak. Om diezelfde reden sponsor ik ook geen goede doelen. Wel stort ik – als ik deelneem aan een uitvaartbeurs waarvoor ik niet hoef te betalen – een bijdrage aan een goed doel.
 • Ken je dan alle L**o onderdelen uit je hoofd?
  Nee hoor! Ik weet wel steeds beter wat er te verkrijgen is in de Deense speelgoedwereld, maar ik ken zeker niet alle onderdeeltjes uit hoofd of zelfs maar bij naam. Daar heb ik gelukkig een hele fijne hulp bij.
 • Ben je je kindertijd nooit ontgroeid?
  Ik geniet iedere dag dat ik met dit werk bezig ben (zie ook een eerder antwoord). Tegelijkertijd ben ik keihard bezig om van mijn bedrijf een goedlopende onderneming te maken en geloof me, dat kan alleen als je ook keuzes durft te maken, waar je als kind nooit over na gedacht had.
 • Hoe werkt dat begeleiden met speelgoed dan?
  In een notendop werkt het zo: Volwassenen storten zich op hun werk als ze rouwen. Kinderen doen dat ook. Hun werk is om te spelen. Daarom denk ik dat het een fantastisch middel is om spelenderwijs te werken aan de rouw die een kind ervaart.
 • Ik ben student aan een sociale/pedagogische/creatieve opleiding. Kan ik bij jou stage lopen?
  Stagelopen zal niet gaan, helaas. Dat heeft te maken met het feit dat je een aantal individuele opdrachten moet vervullen tijdens je stageperiode waar ik je niet altijd aan kan helpen. Wat wel mogelijk is, is dat je een afstudeeronderzoek doet bij/voor Rouw&.

Wil je meer weten? Je mag altijd contact opnemen. Wat je ook verder kan helpen is het volgen van de kennisavond Bouwen aan rouwen.