Deze actie wordt mede onmogelijk gemaakt door…

Je hebt wellicht gemerkt dat ik de afgelopen dagen hier en daar wat steekjes heb laten vallen in de communicatie. Dat ben je niet van me gewend, maar ik had een goede reden.
Eerder deze week ontving ik een mail vanuit Denemarken. Dat op zich is niet heel schokkend, maar de boodschap van deze mail kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel.
Ik mag vanaf die dag de merknaam L**o niet meer in mijn producten gebruiken. De Deense speelgoedfabrikant heeft besloten dat ze de speelruimte waarin ik me mag begeven, nog kleiner gaan maken.
Men is van mening dat ik het merk schade berokken, omdat ik niet bijdraag aan het laten lachen van kinderen, dus me niet aan de bedrijfspolicy van L**o houd. Gelukkig denken jullie – net als ik – daar anders over, maar enfin…

Vanaf die dag is die merknaam vervangen door het woord speelgoed op mijn site. Dat is ook de dag dat de lelijke disclaimer op de site moest worden geplaatst, waarin staat dat L**o op geen enkele manier bijdraagt aan mijn product.
Ik mag echter wel doorgaan met de verkoop van mijn uitvaartspeelgoed, gebouwd van het bekende Deense speelgoed.
Ik ga er vanuit dat ik geen blijvende schade oploop aan mijn bedrijf, ook al is het erg jammer dat ik ook de sites uitvaartl**o.nl en rouwl**o.nl heb moeten uitschakelen en de naam L**o niet langer mag gebruiken in het benoemen van mijn product.

Mocht jij iets willen schrijven over het speelgoed dat ik maak, of dat ik jou heb geleverd; wil ik je aanraden om het te hebben over uitvaartspeelgoed in plaats van uitvaartl**o of rouwle**o.

Je kunt je wellicht voorstellen dat ik er even behoorlijk ziek van ben geweest; aangezien die merknaam zo enorm bekend is. Tegelijk vind ik het ook wel stoer; dat ik zo groot aan het worden ben, dat de Deense speelgoedgigant me extra eisen oplegt, omdat ze vinden dat ik van invloed ben op hun merk.

Dat is ook de reden dat je eerder deze week een mail kreeg over de training werken met uitvaartspeelgoed. Ik doe mijn best om de merknaam L**o helemaal niet meer te gebruiken. Of me dat gaat lukken weet ik niet, maar het is een aardig streven.

Ik hoop dat je me vergeeft dat ik de afgelopen dagen wellicht iets heb laten liggen of bijvoorbeeld een mailtje stuurde met een verkeerd werkende link.

Als goedmakertje ontvang je een tip over het meenemen van kinderen naar een uitvaart:
Sommige mensen vragen zich af vanaf welke leeftijd ze kinderen kunnen meenemen naar een uitvaart. Mijn antwoord; Neem een kind zo snel mogelijk (vanaf een jaar of 4) mee naar een uitvaart. Hoe ‘verder weg’ de overledene van het kind staat, hoe fijner: Daarmee kan het kind ‘oefenen’ met deze situatie. Je moet er niet aan denken, dat de eerste uitvaart die het kind meemaakt die van een grootouder of een ouder is…

Help je me? Volgens mij heb ik alle verwijzingen naar L**o nu uit mijn productaanbod gehaald, maar ik kijk ondertussen bijna scheel, zolang zit ik al teksten aan te passen. Als je die bekende naam nog tegenkomt, mail je me dan???